Project Description

Vi har flera års erfarenhet av bröllop

Vi kan inte påstå att vi är någon form av bröllopskoordinator, men vi har hyrt ut tält och möbler till bröllop under många år. Det är utifrån dessa tidigare kunder vi delar med oss av vår erfarenhet. Vi har möblerat för 18 personer men även för 500 så inget bröllop är för litet och inget är heller för stort.

Bröllop behöver mycket plats

Bröllopet, livets största och viktigaste fest, kräver ofta lite mer plats än andra fester. En del vill ha extra plats till musik, presentbord och gärna kunna dansa bröllopsvalsen utan att plocka undan för många bord. Andra vill ha generös plats mellan stolarna, därför blir de flesta möbleringsförslagen vi gör mycket personliga.

Välj rätt storlek på tältet

När ni börjar diskutera bröllopet och har bestämt er för att ha festen i ett tält är det viktigt att ha en klar bild av hur många som kommer. Inte lägga till 20 extra ”i fall att” för detta ger en felaktig bild av hur tältet kommer se ut och hur mycket det kostar. Skillnaden mellan 70 och 90 gäster är stor, inte så att en fest för 90 är jättestor utan att det kan vara en eller flera tältstorlekar mellan de olika möbleringsförslagen.

Storleken på tomten styr

Traditionen säger att man skall ha honnörsbord med tungor vilket är en mycket trevlig dukning där brudparet har en bra blick över sina gäster. Normalt sätt skall honnörsbordet vara längre än ”tungorna” som går ut ifrån detta, men när det kommer till att duka i ett tält är det inte sällan som tomtmarken styr vilken form och storlek man kan ha på tältet. Utifrån detta får man lösa dukningarna och kanske gå ifrån det som är tradition när detta så krävs. Ibland finns det acceptans hos våra kunder att sitta trångt. Detta för att kunna bjuda alla sina vänner och släktingar till en bröllopsfest på sin barndoms favoritställe där platsen begränsar tältstorleken.

Formen på borden är viktig

Runda bord har blivit mer och mer vanligt i Sverige. Vanligt är att man sätter ett rakt honnörsbord och har olika runda bord till resten av gästerna. Det finns runda bord för 6, 8 och 10 personer vilket gör det lätt att få till det exakta antalet utan att ha tomma platser vid bordet samt att nyttja tältet optimalt. Runda bord ger också ett mer internationellt stuk i stil med vad man ser i olika filmer och veckotidningar.

Välj rätt belysning

Ett tält, med belysning och de enklaste möblerna kostar knappt 100.-/person om man är runt 40 personer. Lägger man till 50.-/person får man även ett golv i tältet. Dessa priser förutsätter att kunder hämtar och bygger själv. Det är inga problem att få upp priset till 500-1 000.-/person om man vill ha hjälp med transport och montering, större plats, heltäckningsmatta, lining, stolar med stolsöverdrag och kristallkrona i taket. Du förstår säkert att du som kund kan påverka priset i båda riktningarna genom att lägga till eller dra ifrån. Vi har ett stort antal stolar, både i guld och i silver, men även vita klappstolar för utomhusvigslar eller bankettstolar med överdrag. Vårt förslag är att ni besöker vår utställning för att själv välja ut er favoritstol.

Vi bjuder på en extradag

Vår målsättning är alltid att lämna ut bröllopstältet till självhämtare redan på torsdagen så fredagen kan användas till dekoration och allt annat som skall förberedas. Denna extradag betalar ni inget extra för. Samma sak gäller när vi skall bygga tältet, vi vill gärna ha lite marginal och låta våra kunder inreda tältet under fredagen.